Τι είναι το Cash Out στο στοίχημα;

Τι είναι το Cash Out στο στοίχημα

Στην ερώτηση του τίτλου, ο Μπαμπινιώτης θα απαντούσε ευθαρσώς και απόλυτα η εξαργύρωση του στοιχήματος. Και θα είχε απόλυτα δίκιο. Όχι μόνο ετυμολογικά. Το cash out είναι μια λειτουργία που παρέχεται από – πλέον όλες – τις στοιχηματικές και με την οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε το στοίχημα σας πριν την λήξη του γεγονότος που έχετε στοιχηματίσει.

Λογικά η επόμενη ερώτηση θα πρέπει να είναι “και γιατί να θέλω να το κάνω αυτό;”. Για πολλούς λόγους. Οι οποίοι και θα παρουσιαστούν, αλλά και θα αναλυθούν στο μέτρο του δυνατού στον συγκεκριμένο οδηγό. Αυτό που πρέπει να συγκρατήσετε ως αρχή είναι ότι το κας άουτ δεν είναι κάτι που απλώς γίνεται κάποια στιγμή από έναν παίκτη. Αντίθετα. Είναι ένα εργαλείο, που όπως κάθε εργαλείο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει τον παίκτη που παίζει στοίχημα

Cash out στο στοίχημα

Ο αγώνας έτσι και αλλιώς αμφίρροπος. Η γηπεδούχος έχει μεν ένα ισχνό προβάδισμα, αλλά η φιλοξενούμενη όλο και γίνεται απειλητικότερη. Ανάγκη για βαθμούς έχουν και οι δύο. Και εσύ τα λεφτά του στοιχήματος που κερδίζεις ήδη. Φυσικά όχι ολόκληρο το ποσό, αλλά ένα σημαντικό μέρος του. Δεν θα ήταν κρίμα να χαθεί και τα κέρδη που περιμένεις, αλλά και το αρχικό ποντάρισμα επειδή κανείς δεν μπορεί να περιορίσει το αριστερό εξτρέμ των φιλοξενούμενων. Είναι. Και για αυτό υπάρχει το κασάουτ.

Novibet
Tώρα αρχίζει το ματς! |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Cash Out* - Κλείσε το στοίχημά σου |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Δεν είναι όμως κάπως οξύμωρο οι στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρουν στον παίκτη ένα εργαλείο που εξασφαλίζει τη νίκη του απέναντί τους. Είναι ναι, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Το ποσό που προσφέρεται στο κασ αουτ είναι μικρότερο από αυτό που θα έπρεπε να είναι, καθώς και εδώ υπάρχει γκανιότα. Οπότε η στοιχηματική και πάλι έχει κάποιο κέρδος. Απλώς δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να έχει κάποιο σίγουρο κέρδος. Ή να μετριάσει την ήττα του, λαμβάνοντας πίσω κάποιο – μικρό συνήθως – ποσό. 

Πότε να κάνω Cash Out

Όπως κάθε τι στο στοίχημα, έτσι και το cash-out δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Δεν μπορεί για παράδειγμα να είναι αποτέλεσμα μιας παρόρμησης ή μιας κίνησης πανικού. Η μελέτη ενός αγώνα πριν να γίνει το ποντάρισμα περιλαμβάνει και το σενάριο για το πότε θα πρέπει να γίνει και το cash out. Τόσο σε ότι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, όσο και τον χρόνο, αλλά και το υπόλοιπο του στοιχήματος. Είναι απαραίτητη δηλαδή και μια Cash out στρατηγική μαζί με την συνολική στρατηγική του κάθε στοιχήματος.

Για παράδειγμα σε μια περίπτωση κασ αουτ σε παρολί, θα πρέπει να σκεφτείτε το πόσοι αγώνες μένουν για να ολοκληρωθεί και την συνάρτηση ποσού πονταρίσματος με αυτή του συνολικού κέρδους. Ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Έχετε τοποθετήσει πέντε ευρώ σε ένα παρολί έξι αγώνων που επιστρέφει κάτι λιγότερο από 110 ευρώ. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τέσσερις από τους έξι αγώνες και είναι σε εξέλιξη άλλοι δύο. Λογικά το ποσό που σας δίνει ως επιστροφή δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε σχέση με αυτό που θα κερδίζατε. Και οι δύο αγώνες – ο ένας είναι over 2.5 – κοντά στο να επιβεβαιωθούν. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να κασάρετε, καθώς το προσδοκώμενο κέρδος είναι σημαντικότερο από την απώλεια του αρχικού πονταρίσματος.

Αντίθετα η στρατηγική στο μονό κασάουτ λειτουργεί διαφορετικά. Σκοπός είναι η δημιουργία κέρδους και στη συνέχεια η είσπραξή του. Δεδομένου ότι στα μονά πονταρίσματα το ποσό είναι σχεδόν πάντα σημαντικά μεγαλύτερο, όταν ο αγώνας φτάσει σε σημείο που το κέρδος είναι ικανοποιητικό, ο παίκτης μπορεί να το εξασφαλίσει και να αναζητήσει τον επόμενο αγώνα για ποντάρισμα.

Γενικά πάντως σε ότι αφορά το cash out δεν μπορεί να ειπωθεί ότι υπάρχει εγγυημένη στρατηγική. Είναι μια λειτουργία που απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους παίκτες. Όσους δηλαδή μπορούν να αντιληφθούν τα ιδιαίτερα μαθηματικά της στιγμής και σε συνδυασμό με την εικόνα του αγώνα που έχουν να αποφασίσουν αν μια τέτοια κίνηση είναι προς το συμφέρον τους ή όχι.

Τα είδη του Cash Out

Σε έναν ιδιαίτερο ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι αυτός του διαδικτυακού στοιχήματος, κάθε στοιχηματική πλατφόρμα προσπαθεί συνεχώς να αναβαθμίσει το προϊόν που θα προσφέρει στους πελάτες της. Έτσι έγινε και με το cash out που ξεκίνησε μεν ως μια απλή παροχή, εξελίχθηκε όμως σε κάτι αρκετά πιο πολύπλοκο. Πλέον οι παίκτες έχουν πολλές επιλογές cash out. Ας δούμε ποιες είναι αυτές. 

Αυτόματο cash out

Μετά την αρχική μορφή του, ίσως η πιο απλή εναλλακτική που υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης καθορίζει απλώς το ποσό που επιθυμεί και η πλατφόρμα κάνει όλα τα υπόλοιπα. Με το που φτάσει στο αρχικό ποσό η εξαργύρωση του ποσού γίνεται αυτόματα. 

Μερικό cash out

Κάπως μπερδεμένο για τους πολλούς, οπότε ας το δούμε με ένα παράδειγμα. Ποντάρετε 100 ευρώ σε νίκη γηπεδούχου με απόδοση 2. Η δύναμη της έδρας δίνει το απαιτούμενο boost στους παίκτες και πριν οι αντίπαλοι συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται το σκορ είναι ήδη 2–0. Από τα 200 ευρώ κέρδους είναι πολύ πιθανό το να σας επιστρέφει περίπου τα 160. Έχοντας επιλέξει το μερικό cash out λαμβάνεται τα μισά (80 ευρώ) και το στοίχημα σας συνεχίζει να είναι ενεργό, αλλά με το μισό του αρχικού πονταρίσματος, δηλαδή τα 50 ευρώ. 

Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Fonbet
Με το καλύτερο cash out |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Αρνητικό cash out

Εδώ έχουμε την προσπάθεια του παίκτη για να μειώσει όσο είναι εφικτό το μέγεθος της ήττας του. Είναι μια συνθήκη που γίνεται σε περίπτωση που το σενάριο ενός αγώνα δεν επιβεβαιωθεί. Στο προηγούμενο παράδειγμα, η γηπεδούχος μπήκε μεν ορμητικά, αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει. Αντίθετα σε μια αντεπίθεση η φιλοξενούμενη έχει καταφέρει να το κάνει εκείνη. Πλέον τα 100 ευρώ του αρχικού πονταρίσματος έχουν μειωθεί. 

Ας πούμε ότι είναι 70 με βάση και την εικόνα του αγώνα. Αλλά σε ένα κόρνερ της φιλοξενούμενης το σκορ γίνεται 0-2. Εδώ λογικά το cash out έχει πέσει κάτω από τα 50 ευρώ. Έχοντας όμως θέσει αυτό το ποσό στο αρνητικό cash out, ο παίκτης έχει ορίσει και το μέγιστο όριο απώλειας που επιθυμεί. Συνίσταται σε περιπτώσεις μεγάλων πονταρισμάτων που όμως για κάποιο λόγο ο παίκτης δεν μπορεί να είναι online την ώρα του αγώνα. 

Συχνές ερωτήσεις για το Cash Out

Προφανώς διότι έχεις επιλέξει μια ειδική αγορά που δεν είναι διαθέσιμη για live στοιχηματισμό, οπότε δεν έχει τη δυνατότητα να κασάρεις το στοίχημά σου. Επίσης η μη δυνατότητα cash out μπορεί να είναι παροδική, καθώς εκείνη τη στιγμή ο trader έχει αποφασίσει να “κλειδώσει” όλες τις επιλογές. Κυρίως γιατί μπορεί να γίνεται μια επικίνδυνη φάση, εξέταση VAR κλπ. Σημειώστε απλώς ότι σε κάποιες στοιχηματικές, στοιχήματα που μετρούν για τζιράρισμα μπόνους δεν δίνουν δυνατότητα cash out.

Εκπαιδεύομαι ως παίκτης. Διαβάζω ξανά αυτόν τον οδηγό, αλλά και άλλους σχετικά με το cash out. Μαθαίνω να αξιολογώ τις αποδόσεις και να τις κρίνω αν έχουν στοιχηματική αξία σε κάθε στιγμή ενός αγώνα. Στη συνέχεια και με βάση την γνώση και εμπειρία που έχω αποκτήσει, κρίνω αν πρέπει να πατήσω το σχετικό κουμπί που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε διαθέσιμου στοιχήματος.

Σχετικά νέα