Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου Live Streaming: Δείτε Εδώ (24/11)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός Live Streaming: Δείτε Εδώ (24/11)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής της Euroleague στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν έως τώρα ρεκόρ 6-3 και βρίσκονται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που συνεπάγεται και το πλεονέκτημα έδρας για την επόμενη φάση των playoffs της διοργάνωσης. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα – ένα καθώς προέχει η νίκη στο παιχνίδι με τους Γερμανούς. Δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

Παίκτες όπως ο Σλούκας, ο Γουόκαπ, ο ΜακΚίσικ, ο Λαρεντζάκης, ο Παπανικολάου, ο Βεζένκοφ, ο Φαλ παρέμειναν. Όλοι οι παραπάνω πλαισιώθηκαν από τους Αιζαια Κάνααν, Άλεξ Πίτερς, Τζοέλ Μπολομπόι και Ταρίκ Μπλακ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την άλλη είδε δύο μεγάλες προσωπικότητες της ομάδας που είχαν καθοριστικό ρόλο στην περσινή πορεία της ομάδας έως το final της ευρωλίγκας στο Βελιγράδι. Ο λόγος όπως είναι φυσικό γίνεται για τους Γιώργο Πρίντεζη και Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο πρώτος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να αποχωριστεί τα παρκέ έπειτα από μία καριέρα 21 χρόνων, εκ των οποίων τα 18 στον Ολυμπιακό. Επίσης ο Ντόρσεϊ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει τόσο την ομάδα όσο και την Ευρώπη γενικότερα με σκοπό να πάρει μία ευκαιρία στην άκρη του Ατλαντικού, το NBA και συγκεκριμένα τους Ντάλας Μάβρικς.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην διοργάνωση ήταν εκπληκτικό, καθώς στο πρώτο ματς πήρε το διπλό μέσα στη Βαρκελώνη με 80-70, στο οποίο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 12 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη τον Βεζένκοφ που πέτυχε 20. Ακολούθησε το ροζ φύλλο αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας με 90-80. Σειρά πήρε η πολύ μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη με αντίπαλο τη Ρεάλ με 89-87.

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου Live Streaming 24/11

Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ισπανία συνεχίστηκε και πέρασε από την έδρα της Μπασκόνια με 97-92. Δυστυχώς, οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις πολύ καλές τους εμφανίσεις και δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους, καθώς ηττήθηκαν από Μονακό και Βαλένθια με 81-76 και 83-82 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη νίκη με αντίπαλο την Παρτίζαν στο ΣΕΦ με 87-58, καθώς εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές απουσίες που είχαν οι Σέρβοι και πανηγύρισαν την πέμπτη τους νίκη για φέτος στη διοργάνωση. Για μία ακόμα φορά ξεχώρισαν ο Λαρεντζάκης και ο Βεζένκοφ αλλά και ο Σλούκας. Ο τελευταίος σημείωσε 17 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ.

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου Live Streaming 24/11

Σειρά πήρε ο αγώνας στο Μόναχο με αντίπαλο την Μπάγερν, όπου οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη. Τελευταίο παιχνίδι για την ευρωλίγκα ήταν αυτό στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο την Μακάμπι. Ο Ολυμπιακός εκεί γνώρισε την ήττα 90-84. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι παίζοντας καλή άμυνα και ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και προηγήθηκαν με 8-15. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την Μακάμπι να είναι πολύ καλή πίσω από το σημείο του τριπόντου και να προηγείται με 22-20.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

Οι πολύ καλοί Σλούκας και Πίτερς έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 28-33. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με 43-45 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση με τους Βεζένκοφ, Κάνααν και Παπανικολαόυ να είναι πρωταγωνιστές και να εκτοξεύουν τη διαφορά έως και στο +11 (50-61). Κάπου εκεί ήταν όμως το χρονικό σημείο από το οποίο ξεκίνησε η αντεπίθεση της Μακάμπι, η οποία έγινε πιο επιθετική και μείωσε στον πόντο 70-71, έξι λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Live Streaming

Παράλληλα ο Ολυμπιακός έκανε ορισμένα λάθη όσον αφορά τα ριμπάουντ τα οποία οι Ισραηλινοί τα εκμεταλλεύτηκαν για να φτάσουν στο 80-74, δύο λεπτά πριν το φινάλε. Δύο σημαντικά λάθη στο φινάλε διαμόρφωσαν το τελικό 90-84. Για τον Ολυμπιακό διακρίθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σημειώνοντας 21 πόντους. Για τους Ισραηλινούς πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Όταν βρεθήκαμε δέκα πόντους μπροστά στο σκορ, έπρεπε να κάνουμε καλύτερη διαχείριση. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεται μια διαφορά διψήφια, κάναμε πολλά λάθη και τους επιτρέψαμε να γυρίσουν στο παιχνίδι. Πολλές φορές τους δίναμε τη μπάλα στα χέρια, έπρεπε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, πιο καθαρό μυαλό και στο τέταρτο δεκάλεπτο θεωρώ πως άλλαξε το μομέντουμ υπέρ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήραν τον έλεγχο σε εκείνο το σημείο και στη συνέχεια τη νίκη. Συγχαρητήρια για τη νίκη τους».

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

Για το παιχνίδι με την Άλμπα ανέφερε: «Η Άλμπα είναι μια ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρουν πολύ τη μπάλα και παρότι ξεκίνησαν με ένα καλό ρεκόρ, δεν είναι μια ομάδα που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Και χθες ήταν μπροστά στο σκορ πέντε πόντους και τελικά έχασε στην παράταση. Να περιμένουμε, λοιπόν, όλοι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι παίκτες μας σίγουρα το περιμένουν. Η Άλμπα είτε μέσα είτε έξω παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο. Μια ομάδα που πασάρει πολύ πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει καλούς παίκτες και όπως έχω ξαναπεί όλα τα ματς της Ευρωλίγκας απαιτούν μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να κερδίσεις».

Olympiacos – Alba Berlin Live Streaming

Από την άλλη πλευρά, η Άλμπα Βερολίνου βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague με ρεκόρ 3-6. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν με το δεξί την διοργάνωση, καθώς πανηγύρισαν τη νίκη με σκορ 100-84 με αντίπαλο την Παρτίζαν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την Αρμάνι και την οποία κέρδισε με 80-74. Το καλό τρίτωσε για την Άλμπα την επόμενη αγωνιστική καθώς συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στην έδρα της με 94-65. Ακολούθησαν σερί αρνητικών αποτελεσμάτων από την Ανατολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 78-74. Επίσης στην Βαλένθια γνώρισε νέα ήττα από την τοπική ομάδα με 87-74. Τρίτη σερί έξοδος από την Γερμανία και τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν, καθώς έχασε από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 88-81. Οι ήττες από Μπάγερν Μονάχου (79-77 εντός), από Ρεάλ Μαδρίτης (90-72 εκτός) διεύρυναν το αρνητικό σερί της Άλμπα.

Τελευταίο παιχνίδι για τους Γερμανούς στη διοργάνωση ήταν αυτό απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, όπου γνώρισε νέα ήττα εντός στην παράταση.

Για το ματς στο ΣΕΦ και για τον Ολυμπιακό, ο προπονητής της Άλμπα, Ίσραελ Γκονζάλεθ, ανέφερε: «Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή παίζει ίσως το πιο όμορφο μπάσκετ στη Ευρωλίγκα. Κινούν απίστευτα καλά την μπάλα, παίζουν ομαδικά. Επιπλέον, είναι αμυντικά ικανοί να ασκήσουν μεγάλη πίεση». Δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

Σχετικά νέα