Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Live Streaming: Δείτε Εδώ (31/03)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα (31/03, 21:30) σε ένα ντέρμπι που έχει μόνο χαρακτήρα γοήτρου, μιας και τα πάντα έχουν σχεδόν κριθεί. Ο ολυμπιακός έχει περάσει στην επόμενη φάση των πλέι οφ και μάλιστα με πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί από την συνέχεια. Δείτε τον αγώνα ζωντανά ΕΔΩ

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση με ρεκόρ με 22-9 και το μόνο κίνητρο τους πλέον είναι αν θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της ευρωλίγκα. Αντίθετα, το «τριφύλλι» θέλει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο μια χρονιά στη διοργάνωση που δεν πήγε και τόσο καλά, δεδομένο τις φιλοδοξίες με τις οποίες άρχισε τη σεζόν. Οι «πράσινοι» είναι στην 16η θέση με ρεκόρ 11-20.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

(κάνεις εγγραφή και μετά την πρώτη κατάθεση βλέπεις όλη την Ευρωλίγκα δωρεάν*)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Live Streaming 31/03

Οι Πειραιώτες χωρίς καμία αμφιβολία αποδίδουν το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και για το λόγο αυτό οι στόχοι για φέτος είναι υψηλοί. Μπορεί πέρυσι οι φιλοδοξίες με την παρουσία στο Final 4 του Βελιγραδίου να επιτεύχθηκαν όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι καλές τους εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, έχουν κάνει άπαντες στην ομάδα να πιστέψουν πως και φέτος μπορούν να βρεθούν στο Κάουνας και ακόμα περισσότερο να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής.

Στο τελευταίο ματς για την Ευρωλίγκα οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Βιλερμπάν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 81-55 και κλείδωσαν το εισιτήριο για τα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά το γεγονός πως δεν είχε στη διάθεση της τον Μουσταφά Φαλ, κατάφερε να δείξει τις διαθέσεις της από νωρίς. Χάρης στις εξαιρετικές συνεργασίες των Πειραιωτών στην επίθεση η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +9 υπέρ τους (22-13). Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε το ίδιο επιθετικά, μιας και ο Ολυμπιακός έκανε ένα γρήγορο 7-0 (29-13) και κάπου εκεί πάτησε το φρένο, επιτρέποντας στους Γάλλους να κάνουν ένα δικό τους σερί 11-0 και να πλησιάσουν στο σκορ. Με πρωταγωνιστή όμως τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος έδωσε ενέργεια το ημίχρονο στο +8 για την ελληνική ομάδα (37-29).

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Live Streaming 31/03

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Live Streaming

Επιστρέφοντας για την τρίτη περίοδο η ομάδα του Μπαρτζώκα σταδιακά άρχισε να χτίζει τη διαφορά της, η οποία έφτασε ακόμα και τους 18 πόντους (50-32) ενώ το συγκεκριμένο δεκάλεπτο έκλεισε στο +17 (56-39). Έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος έλαβε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κάνουν τα απολύτως απαραίτητα που οδήγησαν στο τελικό 81-55.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

(κάνεις εγγραφή και μετά την πρώτη κατάθεση βλέπεις όλη την Ευρωλίγκα δωρεάν*)

Στα πλαίσια της αναμέτρησης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις, στις οποίες αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδα, τι θα γίνει με Φαλ και Κάνααν αλλά και στον Παναθηναϊκό.

Για το αν είναι στόχος η πρωτιά στην EuroLeague: «Δεν θα έλεγα ακριβώς πρωτιά, αλλά η καλύτερη δυνατή θέση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια, ούτε τα περιθώρια να σκεφτούμε για πρωτιά. Τα παιχνίδια και το πρόγραμμα μας είναι καταιγιστικό. Αύριο παίζουμε με τον Παναθηναϊκό και πρωτίστως θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες βλέψεις».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού: «Εμείς δεν μπορεί να ασχολούμαστε με τις άλλες ομάδες. Εμείς βλέπουμε μόνο την τακτική τους. Προετοιμάζουμε την ομάδα για το πώς θα παίξουμε. Αν θα γίνει ένα αμυντικό παιχνίδι κανείς δεν το ξέρει. Έρχεται μέσα από το feeling των παικτών. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τον Παναθηναϊκό, εύκολο για εμάς γιατί παίζουμε στο γήπεδο μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει. Εμείς έχουμε έναν στόχο μπροστά μας, έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια. Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας με τα περισσότερα παιχνίδια. Παίξαμε δώδεκα, είναι πάρα πολλά παιχνίδια. Σε κάποια εμφανιζόμαστε κουρασμένοι και πνευματικά και σωματικά, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να δώσουμε όλοι ένα boost για να ολοκληρώσουμε την κανονική περίοδο όσο καλύτερα μπορούμε. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να είμαστε καλοί στα playoffs».

Για το σερί 12 νικών που τρέχουν οι ερυθρόλευκοι κόντρα στους πράσινους: «Η ψυχολογία, η αυτοπεποίθηση και όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο. Υπάρχει το μομέντουμ αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς πίεση και δεν έχει κάτι να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει. Εμείς έχουμε να χάσουμε αν χάσουμε το παιχνίδι, οπότε αυτό που μετρά είναι η προσέγγιση με σεβασμό στον αντίπαλο, αγωνιστικά να είμαστε έτοιμοι. Είναι ομάδα που εκτιμούμε και σεβόμαστε. Δεν πιστεύουμε ότι θα πάρουμε το παιχνίδι χωρίς να προσπαθήσουμε».

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

(κάνεις εγγραφή και μετά την πρώτη κατάθεση βλέπεις όλη την Ευρωλίγκα δωρεάν*)

Olympiakos – Panathinaikos Live Streaming

Για τους Φαλ και Κάναν: «Ο Φαλ είναι καλύτερα και θα συμμετέχει στην προπόνηση. Ο Κάνααν επιστρέφει αύριο και είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξει χωρίς προπόνηση».

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός προέρχεται και αυτός από νίκη απέναντι στην Μπάγερν στο ΟΑΚΑ με 86-76. Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση επιθετικά όχι όμως και αμυντικά και για το λόγο αυτό βρέθηκε πίσω στη λήξη της πρώτης περιόδου με 21-77. Οι «πράσινοι» όμως κατάφεραν με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου να βγάλουν αντίδραση και σκληρύνουν την άμυνα τους. Αυτό τους επέτρεψε στο 14’ να πάρουν το προβάδισμα με 34-30. Μάλιστα, πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμα και στο +10 (43-33), ενώ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 48-43 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η τρίτη περίοδος άρχισε με έναν καυτό Ματ Τόμας, ο οποίος με 2 σερί τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 ενώ και η πολύ καλή παρουσία, σε ένα ακόμα παιχνίδι του Πάρις Λι συνετέλεσε στο 71-54, που ήταν και στο σκορ του τρίτου δεκαλέπτου. Παρά την αντίδραση που προσπάθησαν να βγάλουν οι Βαυαροί στο τέταρτη και τελευταία περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε την 11η νίκη του για φέτος στη Euroleague με 86-76.

Με τη σειρά του σειρά ο Χρήστος Σερέλης για το ματς στο ΣΕΦ ανέφερε: «Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε καν αυτό το σερί. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τον τρόπο που προσεγγίζουν το ντέρμπι. Το ανέφερα νωρίτερα, τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά για εμάς. Και επειδή ακριβώς μιλάμε για ένα ξεχωριστό παιχνίδι, πρέπει να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Πάντα θα υπάρχει η αιώνια κόντρα ανεξάρτητα με την κατάσταση των ομάδων… Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, το αποτέλεσμα καθορίζεται ανάλογα με τη ψυχολογία που αποκτά κάθε ομάδα έναντι της άλλης».

Όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού, είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα μου πρέπει να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα. Πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι. Το έχω πει πολλές φορές. Το καλύτερο και πιο δυνατό σημείο του Ολυμπιακού δεν είναι τα plays που εκτελεί, αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεται την κατάσταση μετά από τα plays. Επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα για 24″ είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το ότι έχει βρει τρόπους, με την άμυνά του και τις αλλαγές, να προβληματίσει όλες τις ομάδες. Πρέπει κι εκεί να χτυπήσουμε στο σωστό σημείο, με τις σωστές επιλογές ώστε να μην δώσουμε εύκολα καλάθια στον Ολυμπιακό. Πολλές φορές έχει γίνει αυτό μέσα στην χρονιά… Ένα επτάλεπτο – οκτάλεπτο του Ολυμπιακού άλλαζε το παιχνίδι».

Ο Έλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του υποστηρίζοντας: «Θεωρώ πως όλοι στην ομάδα ξέρουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, άσχετα με το αν δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα βαθμολογικά… Έχουν όμως να προσφέρουν στο πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό στα μελλοντικά παιχνίδια που μπορεί να προκύψουν στο πρωτάθλημα».

Η αναμέτρηση της Euroleague Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά αλλά και σε live streaming. Δείτε τον αγώνα ΕΔΩ.

Το footballbet σας εύχεται καλή απόλαυση!

Σχετικά νέα