Πρέπει ή όχι να στοιχηματίζετε στις αρχές της αθλητικής σεζόν;

Πρέπει ή όχι να στοιχηματίζετε στις αρχές της αθλητικής σεζόν;

Το debate γύρω από τη συγκεκριμένη πρόταση μας απασχολεί σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Όταν δηλαδή ξεκινάμε τα πλάνα μας για το στοίχημα ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, μετά από τη ραστώνη του Ιουνίου και του Ιουλίου. Συχνά θα ακούσετε τους «έμπειρους» του χώρου να προτείνουν πως πρέπει διαχειριζόμαστε με σύνεση τη μπάνκα μας και τα πονταρίσματά μας στις αρχές κάθε νέας σεζόν. Έχουν δίκιο ή άδικο όμως; Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που η δράση στα περισσότερα σπορ – και ειδικά στο ποδόσφαιρο – δε σταματά ούτε το καλοκαίρι;

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια

Σύμφωνα με τα στατιστικά που κρατάμε σε κάθε σεζόν, για τις περισσότερες ομάδες χρειάζονται 5 ως 9 εβδομάδες στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου για να εναρμονίσουν τα νούμερα και τις επιδόσεις τους με τους μέσους όρους των προηγουμένων σεζόν. Αυτό καθιστά την ανάλυση εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις πλευρές. Φιλάθλους, παίκτες του στοιχήματος και μπουκ. Άλλωστε, βάσει αριθμών, οι εκπλήξεις και τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα στην αρχή της σεζόν είναι περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο κατά την οποία διεξάγονται πρωταθλήματα.

Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Bet365
Κορυφαία αθλητική δράση ζωντανά στη συσκευή σας! |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Οι λόγοι είναι σχεδόν προφανείς. Αρχικά, οι ομάδες επηρεάζονται από τις αλλαγές προπονητών, τις αναχωρήσεις παλαιών παικτών και τις αφίξεις νέων. Έπειτα, οι αλλαγές στους κανονισμούς των αθλημάτων και των διοργανώσεων παίζουν κι αυτές ρόλο. Όπως επίσης τα ταξίδια των παικτών για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, οι τραυματισμοί, η κακή προετοιμασία και πολλοί ακόμα παράγοντες. Που πολλές φορές είναι εξωγενείς και δεν μπορεί να τους προβλέψει κανείς.

Το πρόβλημα για τους παίκτες του στοιχήματος είναι πως εκτός από τα παραπάνω κριτήρια πονταρίσματος, τις περισσότερες φορές δεν έχουν καν πρόσβαση στα ίδια εξελιγμένα εργαλεία προγνωστικών και αποδόσεων που έχουν εκείνοι που δουλεύουν στις στοιχηματικές σελίδες. Φυσικά, υπάρχουν και οι επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος, οι οποίοι μπορούν να κάνουν αναλύσεις σε μεγάλο βάθος αλλά αυτοί φυσικά δεν αποτελούν την πλειοψηφία.

Οι εξαιρέσεις στον κανόνα

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις, στοιχήματα δηλαδή που ίσως είναι καλύτερα να τοποθετηθούν νωρίς στην έναρξη των διοργανώσεων. Αναφερόμαστε κυρίως στα μακροχρόνια στοιχήματα, αυτά που πολλές φορές παρουσιάζουν ευκαιρίες στις αρχές της σεζόν. Καθώς δεν είναι λίγοι οι traders των μπουκ που ερμηνεύουν διαφορετικά την κατάσταση αθλητών και ομάδων. Ή ακόμα καλύτερα που δεν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα για αλλαγές στους κανονισμούς, στο πρόγραμμα ή ακόμα και στη μορφή και τη δομή των διοργανώσεων. Οι αλλαγές στα συστήματα προκρίσεων και προβιβασμού / υποβιβασμού είναι χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα. Φυσικά, με τη βελτίωση των τεχνολογιών, το να προλάβει κανείς τους μπουκ γίνεται συνέχεια πιο δύσκολο για τον παίκτη. Χωρίς όμως να σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνετε το καθήκον σας και να τσεκάρετε πιθανά τέτοια κενά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Cash Out* - Κλείσε το στοίχημά σου |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Novibet
Tώρα αρχίζει το ματς! |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Το συμπέρασμα είναι πάντως σε αυτήν την θεωρία στοιχήματος πως αν καίγεστε να παίξετε στοίχημα το καλοκαίρι, τότε ίσως είναι καλύτερο να επικεντρώσετε στα μακροχρόνια πονταρίσματα και να αφήσετε τα βραχυχρόνια για αργότερα μες στη σεζόν. Ή αντίστοιχα να μανατζάρετε τη μπάνκα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρατάτε περισσότερα χρήματα για την εξέλιξη των διοργανώσεων, όταν πλέον έχετε μια πιο ξεκάθαρη άποψη για την εικόνα των αθλητών, των προπονητών και των ομάδων. Φυσικά το αντεπιχείρημα εδώ είναι πως αν ποντάρετε αργά ίσως χάσετε κάποιες ευνοϊκές αποδόσεις. Μακροχρόνια πάντως οι περισσότεροι παίκτες θα βγουν κερδισμένοι από τις πιο ολοκληρωμένες προβλέψεις και αναλύσεις, παρά από τις καλύτερες αποδόσεις που βασίζονται σε ελλιπή ανάλυση και εμπειρία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.   

Σχετικά νέα