Τι είναι ROI και Yield στο στοίχημα

Δύο όροι που ακούγονται πολύ στη στοιχηματική πιάτσα είναι το ROI και το Yield. Το μόνο κοινό που έχουν μεταξύ τους οι δύο όροι είναι ότι μετρούν το κέρδος ή τη χασούρα του παίκτη που ασχολούνται με το στοίχημα. Από ‘κει και πέρα, ο κάθε δείκτης είναι διαφορετικός και παρακάτω θα αναλύσουμε πως υπολογίζεται το ROI και πως το Yield, αλλά και γιατί είναι απαραίτητο για οποιονδήποτε ασχολείται με το stoixima (είτε μιλάμε για απλούς παίκτες είτε για tipster) να γνωρίζει ποιο είναι το ROI και ποιο το Yield του.

Το ROI στο Στοίχημα

Πρόκειται οικονομικό όρο και τα αρχικά του «μεταφράζονται» ως Return On Investment και σημαίνει «Επιστροφή της Επένδυσης». Στην προκειμένη περίπτωση «μετράει» το ποσοστό κέρδους ή χασούρας έχει κάποιος από το στοιχημα. Με βάση το 100%, αν ο δείκτης που θα προκύψει από τον υπολογισμό είναι πάνω από το 100% μιλάμε για το ποσοστό κέρδους στα προγνωστικά, ενώ αν είναι κάτω από το 100% ο παίκτης/επενδυτής βλέπει τη χασούρα που έχει. Στο 100% ο παίκτης είναι ακριβώς στα λεφτά του.

Ο πιο απλός τρόπος για να υπολογίσει κάποιος το ΡΟΙ στο stoihima είναι ο εξής:

Κέρδη+Ποντάρισμα διά το συνολικό ποντάρισμα και μετά επί 100

Αν, για παράδειγμα, κάποιος παίξει με 1 ευρώ 10 διαφορετικά στοιχήματα, θα έχει χαλάσει 10 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι είχε επιστροφές 15 ευρώ. Οπότε προκύπτει η εξής πράξη:

15 διά 10 (που κάνει 1,5) επί 100 = 150%

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για εξαιρετικό ROI, γενικά πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιοσδήποτε έχει ROI πάνω από 107 ή 108% πρέπει να θεωρείται άκρως επιτυχημένος. Είτε μιλάμε για επενδύσεις, είτε για στοίχημα.

Αντίστοιχα, αν κάποιος παίξει με 1 ευρώ 10 διαφορετικά στοιχήματα, θα έχει χαλάσει 10 ευρώ. Αν υποθέσουμε ότι έχει επιστροφές 7 ευρώ, προκύπτει η εξής πράξη:

7 διά 10 (που κάνει 0,7) επί 100 = 70%

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης βγάζει ζημία, έχει χάσει.

Κάλο θα είναι το ROI να το μετράει κάποιος έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν έχει, δηλαδή, τόσο μεγάλη σημασία να «βγάζει» κάποιος το ROI του κάθε εβδομάδα. Οι περισσότεροι το κάνουν κάθε μήνα, εξαρτάται βέβαια και από το πλήθος των στοιχημάτων που παίζει κάποιος (άλλοι παίζουν κάθε μέρα, άλλοι 3-4 φορές την εβδομάδα, κ.ο.κ.).

Bwin
Auto Cash Out* - Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Αποδόσεις που δεν έχεις ξαναδεί
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Τι είναι το Yield στο Στοίχημα

Το Yield, όπως και στο ROI, είναι και αυτός οικονομικός όρος και η διαφορά από το ROI είναι ότι πρόκειται για την καθαρή απόδοση της επένδυσης. Στο stihima, δηλαδή, μεταφράζεται ως καθαρά κέρδη ή απώλειες. Είναι το καθαρό ποσό που κερδίζει κάποιος (ή χάνει) σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Εδώ η βάση δεν είναι το 100% αλλά το μηδέν, οπότε αν ο υπολογισμός βγάλει οτιδήποτε πάνω από το μηδέν είναι κέρδος και οτιδήποτε κάτω από το μηδέν είναι χασούρα.

Ο πιο απλός τρόπος για να υπολογίσει κάποιος το Yield στο στοίχημα είναι ο εξής:

Καθαρό κέρδος ή χασούρα διά το συνολικό ποντάρισμα και μετά επί 100

Για παράδειγμα, αν κάποιος παίξει με 1 ευρώ 10 διαφορετικά στοιχήματα, θα έχει χαλάσει 10 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι είχε επιστροφές 15 ευρώ. Αρα το καθαρό κέρδος είναι 5 ευρώ (15 που κέρδισε μείον 10 που σπατάλησε συνολικά). Οπότε προκύπτει η εξής πράξη:

5 διά 10 (που κάνει 0,5) επί 100 = 50%

Το 50% Yield είναι εξαιρετικό ποσοστό και εδώ βλέπουμε και πάλι τη διαφορά του Yield από το ROI. Με 50% ROI είναι κάποιος κατά πολύ χαμένος, ενώ με 50% Yield είναι κατά πολύ κερδισμένος. Πολύ απλά γιατί μετριούνται διαφορετικά.

Αντίστοιχα, αν κάποιος παίξει με 1 ευρώ 10 διαφορετικά στοιχήματα, θα έχει χαλάσει 10 ευρώ. Ας υποθέσουμε ότι είχε επιστροφές 7 ευρώ. Αρα η καθαρή χασούρα είναι 3 ευρώ (10 που σπατάλησε συνολικά μείον τα 7 που κέρδισε). Οπότε προκύπτει η εξής πράξη:

-3 διά 10 (που κάνει -0,3) επί 100 = -30%

Απαραίτητο για κάθε παίκτη στοιχήματος

Εχει εξελιχθεί πολύ η στοιχηματική θεωρία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά έτοιμα προγράμματα που υπολογίζουν μόνα τους το ROI ή το Yield κάθε παίκτη. Ο καθένας συμπληρώνει τα παιχνίδια, τα σημεία και την απόδοση και μέσω του προγράμματος υπολογίζονται τα κέρδη ή οι ζημιές.

Θεωρείται απαραίτητο για όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το stoixima να διαθέτει αρχείο με τα πονταρίσματά του, ώστε να γνωρίζει επακριβώς πόσα χρήματα κερδίζει ή χάνει μακροχρόνια. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό και για τους tipster σε εφημερίδες και ιστοσελίδες να παραθέτουν δημόσια τις… επιδόσεις τους, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει επακριβώς την πορεία του καθενός.

Σχετικά νέα