Προγνωστικά - Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο «τελικός» της Ελλάδας

Πάμε για μια ακόμη ημέρα προκριματικών, λίγο πριν το φινάλε όπου κάθε βαθμός μπορεί να φανεί πολύτιμος στη μάχη πρώτης και δεύτερης θέσης.

Δεν είναι ένας αλλά αν δεν πάρει αυτόν, τότε δεν υπάρχει επόμενος. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις τελικούς. Ο πρώτος έρχεται κόντρα στην Σουηδία εκτός έδρας. Η νίκη επί της Γεωργίας με σκορ 2-0 στο φινάλε του αγώνα, έδωσε ανάσα στην Εθνική μας ομάδα, η οποία καλείται να περάσει νικηφόρα από την σκληρή έδρα των Σουηδών.

Οι απουσίες σημαντικές, η ψυχολογία στα ύψη. Το πλάνο του Φαν’τ Σχιπ δεν ξέρω αν αρκεί αλλά το σίγουρο είναι ότι η ελληνική ομάδα θα μπει με διάθεση να παλέψει το παιχνίδι, όπως ακριβώς έκανε και στο ΟΑΚΑ όταν και νίκησε τους Σουηδούς. Σίγουρα θα ήθελε ο Ολλανδός προπονητής, να μην έχουν χαθεί οι τέσσερις βαθμοί με Κόσοβο εκτός και Γεωργία εντός έδρας ώστε να πήγαινε ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά πολλές φορές αυτό είναι και παγίδα. Πάω στο 2-3 γκολ αφού δεν περιμένω το παιχνίδι να ανοίξει από νωρίς.

Η Ελλάδα μπορεί να σκοράρει, το ίδιο και η Σουηδία με απόδοση 2.07.

Novibet
Στη Novibet γράφεις τη δική σου ιστορία (21+) ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Αλβανία δεν σταματάει να τρυπάει το ταβάνι της. Πριν το παιχνίδι με την Ουγγαρία, οι Αλβανοί γνώριζαν ότι χρειάζονταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Ήρθε η νίκη και τώρα η αναμέτρηση με την Πολωνία αποκτά χαρακτήρα τελικού. Με νίκη, η Αλβανία θα βρεθεί αγκαλιά με την 2η θέση και θα πρέπει ουσιαστικά να αυτοκτονήσει για να την χάσει αφού θα πάει στο +4 και μετά την Αγγλία θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με την Ανδόρα εντός έδρας.

Βέβαια το μεγάλο φαβορί σε αυτό το παιχνίδι είναι η Πολωνία και δεν αποκλείεται να καταφέρει να επιβληθεί κάνοντας το μεγάλο βήμα για να βρεθεί στη 2η θέση.

Προτιμώ το 2-3 γκολ αφού περιμένω και από την Αλβανία να παλέψει το παιχνίδι και να δημιουργήσει τις δικές της ευκαιρίες για γκολ. Πολύ πιθανό είναι σίγουρα και το Under 2,5 αλλά νομίζω ότι η ανάγκη των Πολωνών για νίκη θα δώσει στο παιχνίδι έναν σχετικά καλό ρυθμό.

Novibet
Στη Novibet γράφεις τη δική σου ιστορία (21+) ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ουκρανία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί της Φινλανδίας εκτός έδρας και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης, η οποία δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή η νίκη θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ αν δεν καταφέρουν οι Ουκρανοί να πάρουν τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Βοσνία. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να πέρασαν νικηφόρα από το Καζακστάν και να διατηρούν ελπίδες αφού έχουν και ένα ματς λιγότερο, όμως οι πολλές απουσίες που αντιμετωπίζουν νομίζω ότι θα αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά τους.

Η Φινλανδία από την πλευρά της παρά την ήττα από την Ουκρανία, μπορεί να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης. Αντιμετωπίζει το Καζακστάν εκτός έδρας και η νίκη είναι μέσα στις δυνατότητές της. Οι Καζάκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σχεδόν καθόλου την Βοσνία και δύσκολα θα το κάνουν απέναντι σε μια Φινλανδία, η οποία είναι καλύτερη στο αμυντικό παιχνίδι.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Κόσοβο και Γεωργία θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν στα ίσα για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι έχουν βέβαια το προβάδισμα αφού έχουν δείξει σε αρκετά παιχνίδια του ομίλου τη διάθεση αλλά και την ικανότητα να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.

Η Γεωργία απέναντι στην Ελλάδα δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και δεν έχει καθόλου φαντασία στο παιχνίδι της. Ο άσος προσφέρεται σε αρκετά καλή απόδοση, στο 2.25.

 

🎁ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!💰

- 12/10/2021 9:45 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- 12/10/2021 9:45 μμ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑ GOAL/GOAL 2.07
- 12/10/2021 9:45 μμ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΔ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ
- 12/10/2021 9:45 μμ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΣΝΙΑ 1 1.77

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*