Γιατί χάνω στο στοίχημα

Γιατί χάνω στο στοίχημα;

Ερώτηση που δεν έχει απάντηση. Ή που μπορεί να έχει πολλές απαντήσεις. Οι περισσότερες στη σφαίρα της μεταφυσικής, άρα χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξεταστούν. Δηλαδή τι αξία μπορεί να έχει το “δεν με πάει η Αγγλία” (εννοώντας κυρίως την Πρέμιερ Λιγκ και όχι τη χώρα), ή “αφού ξέρω ότι τα όβερ του Σαββάτου δεν έρχονται γιατί τα παίζω;”. Για να μην μιλήσουμε για τον αμυντικό που κόβει την προσπάθεια ή τον επιθετικό που δεν την ολοκληρώνει επειδή έχει κάποιου είδους πρόβλημα με τον παίκτη και δεν θέλει να κερδίσει. Ή ότι οι στοιχηματικές τα έχουν στήσει όλα τόσο καλά για να είναι οι μόνες που κερδίζουν. 

Γεγονός είναι ότι το στοίχημα – όπως κάθε παιχνίδι άλλωστε – έχει μέσα του από την αρχή τη νίκη και την ήττα. Απλώς στο στοίχημα οι ήττες κοστίζουν λίγο παραπάνω. Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και καθώς αρκετοί είναι αυτοί – ανάμεσα και στους αναγνώστες μας σίγουρα – που επιδιώκουν να βγάλουν μεροκάματο από το στοίχημα, ας εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά κάποιους παράγοντες που κρύβονται πίσω από αποτυχημένα στοιχηματικά δελτία. 

Γιατί χάνω στο στοίχημα

Προφανώς γιατί κάτι δεν γίνεται σωστά. Όχι απαραίτητα από εσάς ή τους παίκτες του στοιχήματος γενικότερα, αλλά κάτι δεν γίνεται καλά. Αλλά πριν εξετάσουμε όλες τις αγωνιστικές λεπτομέρειες που μπορεί να υπάρξουν και να αχρηστεύσουν μια προσπάθεια κέρδους, ας ξεκινήσουμε από κάτι βασικό. Ο παίκτης θα πρέπει να λαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του. Τι εννοούμε; Δεν μπορεί κάποιος να αναρωτιέται για παράδειγμα “πως να μην χάνω στο στοίχημα” και παράλληλα να μην έχει αφήσει ζωντανό γεγονός που να μην έχει ποντάρει. Χωρίς live streaming και πολλές φορές χωρίς να γνωρίζει καν τους κανονισμούς του αθλήματος ή τι ισχύει σε κάθε ειδική αγορά.  

Novibet
Tώρα αρχίζει το ματς! |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η πρώτη από τις συμβουλές για στοίχημα που δίνεται είναι αυτή η θεωρία στοιχήματος. Μην ποντάρετε σε αθλήματα ή κατηγορίες που δεν γνωρίζετε. Το ότι κάποιος αρέσκεται να παίζει γκολ (over/under G-G/N-G) δεν σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει σε κάθε πρωτάθλημα. Κάθε λίγκα έχεις τις ιδιομορφίες της και με βάση αυτές αποφασίζεται αν ο παίκτης στοιχήματος θα ασχοληθεί με αυτή ή όχι. Εξειδίκευση στην γνώση σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις και να αξιολογήσεις κάθε τι που συμβαίνει σε μια ομάδα ή σε έναν αγώνα. Για παράδειγμα αν διαβάσετε σε προγνωστικά στοιχήματος ότι λείπει ένας αμυντικός χαφ, μπορεί να μην αλλάζει ακριβώς την ζωή σας. Μπορεί όμως να αλλάξει την ροή ενός αγώνα και το πόσα γκολ θα σημειωθούν. Μια από τις πρώτες λοιπόν συμβουλές στοιχήματος που μπορούν να δοθούν,  είναι να βρει ο παίκτης το πρωτάθλημα που του αρέσει και να μάθει όσα περισσότερα μπορεί για αυτό. Και φυσικά να έχει όσο πιο συχνή ενημέρωση γίνεται. Και όχι μόνο πριν στοιχηματίσει. 

Είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος για να σταματήσει να χάνει κάποιος; Προφανώς όχι. Αλλά είναι από τους πλέον βασικούς. Ας δούμε και κάποιους άλλους. 

Πώς θα σταματήσω να χάνω

Πριν ξεκινήσουμε το στοίχημα θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει κάτι βασικό. Μπάνκα. Δηλαδή το ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε. Ακούγεται μάλλον οξύμωρο να θέλεις να σταματήσεις να χάνεις, αλλά ταυτόχρονα να έχεις προεξοφλήσει το ποσό που είσαι έτοιμος να χάσεις, σωστά; Όχι ακριβώς. 

Η ύπαρξη της μπάνκας εξασφαλίζει ότι ακόμα και αν το παιχνίδι αρχίσει με κάποιες απώλειες ο παίκτης θα μπορέσει να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Μπορεί τα πράγματα να είναι άσχημα στην αρχή με κάποια χαμένα δελτία, αλλά αν ο παίκτης αρχίσει να σκέφτεται “πως να ρεφάρω στο στοίχημα”, τότε τα πράγματα συνήθως δεν έχουν καλή κατάληξη. Η ανάγκη για γρήγορες και μεγάλες νίκες κάνουν τον παίκτη να λειτουργεί παρορμητικά και χωρίς καμία – στοιχηματική – λογική. Χαλάει το μυαλό του. Δεν μετράει την πραγματική αξία των αγορών ή επιλέγει σημεία φαντάσματα. Μόνο και μόνο για να μπορέσει να πει “ας έρθει άσος και ρεφάρω” ή “ας μπει ένα ακόμη γκολ και είμαι συν”.   

Συγγνώμη που σας το χαλάμε, αλλά τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Αν δεν αποφασίζετε με καθαρό μυαλό και ακόμη πιο ξεκάθαρους στόχους, δεν πρόκειται να περιορίσετε τις απώλειες. Για αυτό και η ύπαρξη μπάνκας θα πρέπει να είναι η αφετηρία κάθε στοιχηματικής προσπάθειας.   

Πώς να κερδίσω στο στοίχημα

Και πλέον αφού έχουμε δει τους – κυριότερους και σίγουρα όχι όλους – τους λόγους που ευθύνονται για το ότι τα δελτία μας καταλήγουν διευθετημένα κόκκινα, ας δούμε και το πως μπορούμε να ακολουθήσουμε τον αντίθετο δρόμο. Σε συνέχεια και σε απόλυτη συνάρτηση των όσων έχουμε ήδη αναφέρει θα πούμε το εξής. 

Τα πονταρίσματα δεν πρέπει να είναι υπερβολικά και σίγουρα όχι περισσότερο από όσα έχουμε ορίσει αρχικά στην μπάνκα. Το ίδιο και οι αποδόσεις. Ένα από τα μεγάλα λάθη που κάνουν συνήθως οι αρχάριοι παίκτες (και μετά αναρωτιούνται φυσικά “γιατί χάνω συνέχεια”) είναι να θέλουν να βγάλουν σε ένα δελτίο τα χρήματα που θα καλύψουν τις όποιες ανάγκες τους. 

Cash Out* - Κλείσε το στοίχημά σου |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Έτσι ή το ποντάρισμα θα είναι μεγαλύτερο, οπότε μεγάλη θα είναι και η πιθανή απώλεια, ή θα αρχίσουν να προσθέτουν στο παρολί τους και άλλους αγώνες για να έχουν μεγαλύτερη απόδοση, άρα και κέρδος. Δεν γνωρίζουν ότι έτσι παίζουν το παιχνίδι των στοιχηματικών, καθώς η γκανιότα αυξάνεται και οι πιθανότητες επιτυχίας μειώνονται σημαντικά. 

Stoiximan
Cash Out* - Κλείσε το στοίχημά σου |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Βήμα-βήμα προς την επιτυχία ένας παίκτης που θέλει να κερδίζει στο στοίχημα θα πρέπει να κάνει τα εξής. Αρχικά να συνειδητοποιήσει ότι το κέρδος δεν είναι αυτό που θα προκύψει στο τέλος ενός αγώνα ή της εβδομάδας, αλλά στο τέλος της σεζόν. Οπότε η υπομονή είναι ένα από τα πλέον απαραίτητα συστατικά επιτυχίας. 

Το δεύτερο είναι η γνώση. Όπως αναφέραμε και πριν, διαλέξτε ένα ή δύο αθλήματα. Λίγες λίγκες και προσπαθήστε να μάθετε όσο πιο πολλά γίνεται σε τακτική βάση. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να βρεθείτε όσο πιο κοντά είναι εφικτό στις πραγματικές συνθήκες στις οποίες θα διεξαχθεί ο αγώνας που σας ενδιαφέρει. Και μόνο έτσι θα μπορέσετε να κάνετε πιο αξιόπιστη την πρόβλεψη σας. 

Ήρθε για να αλλάξει το παιχνίδι!
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Το τρίτο στοιχείο αφορά όσους επιθυμούν να στοιχηματίζουν ζωντανά. Θεωρώντας ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος στοιχηματισμού, με την έννοια ότι ο παίκτης έχει ήδη δει πως εξελίσσεται ένας αγώνας, ποιες συνθήκες επικρατούν, ποιοι παίκτες αποδίδουν τα αναμενόμενα κλπ, και εδώ θα πρέπει να ειπωθούν κάποια βασικά πράγματα. πρώτον φροντίστε τον αγώνα να τον βλέπετε σε κάποια ζωντανή μετάδοση ή έστω σε live streaming και όχι να τον “βλέπετε” από τα στατιστικά που σας δίνει κάποιος μπουκ. Τα τρία σουτ στο τέρμα για παράδειγμα δεν περιέχει τίποτα χρήσιμο ούτε για την ομάδα που κάνει επίθεση ούτε για τον τρόπο που αμύνεται η αντίπαλός της. Και σίγουρα δεν είναι αρκετός λόγος για να πατήσει κάποιος το κουμπί με το Over. 

Fonbet
Live Betting όπως το ονειρευόσουν |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Διαβάζοντας τον παραπάνω οδηγό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα περάσετε σε winning mode στοίχημα. Εξάλλου όπως ίσως θα έχετε διαπιστώσει πολλοί παράγοντες εμπλέκονται και συν αποφασίζουν την επιτυχία ενός δελτίου. Είναι όμως μια βασική αρχή για να σταματήσετε να χάνετε.  Και κυρίως να σταματήσετε να κάνετε «χάρες» στις στοιχηματικές. Χωρίς να θέλουμε να ακουστούμε σαν την καθηγήτρια αγγλικών του γυμνασίου ή κάποια από τις στάνταρ γονικές παραινέσεις, μόνο με την σύνεση μπορεί να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Αυτά ως – βασική – αρχή. Τα υπόλοιπα σε άλλους πιο στοχευμένους και εξειδικευμένους οδηγούς. 

Σχετικά νέα