Ανατροπή – Τι σημαίνει η εκλογή Δούκα για το γήπεδο του Βοτανικού

Ο Δήμος της Αθήνας αλλάζει χέρια αφού ο Χάρης Δούκας έκανε την απόλυτη ανατροπή και νίκησε τον αντίπαλό του, Κώστα Μπακογιάννη, στην εκλογική μάχη. Πλέον, οι φάκελοι που θα κληθεί να ανοίξει ο νέος δήμαρχος είναι πολλοί και ένας από αυτούς αφορά την υπόθεση «Βοτανικός».

Ο ίδιος είχε μιλήσει για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν εκλεγεί και μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει πως είναι υπέρ της κατασκευής του σταδίου. Εντούτοις, ο κ. Δούκας υποστήριξε πως αυτό θα πρέπει να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο και μικρό ανθρακικό αποτύπωμα.

MIA ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ STOIXIMAN!

Αναλυτικά τα όσα είχε πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δούκας:

«Ήμουν πριν λίγες ημέρες στον Ελαιώνα. Άλλη μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αθήνα, για τον δήμο, για την Περιφέρεια, διότι θα μπορούσε να είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός χώρος πρασίνου, οξυγόνου, που έχει καεί τόσες φορές η Πάρνηθα και δεν έχουμε δυνατότητα να βρούμε άλλες περιοχές όπου να έχουμε συμπαγές πράσινο.

Και είναι μια περιοχή σε εγκατάλειψη, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε πράσινο, ούτε κατασκευές γίνονται για το περίφημο γήπεδο.

Κατανοώ ότι θα προχωρήσουν, αλλά πάνε ακόμη με αργό ρυθμό, άρα είναι σημαντική πρότασή μας, επιτέλους να προχωρήσουμε γρήγορα στην περιοχή εκεί, που είναι ξεχασμένη και παρατημένη και να πάμε σε χώρους πρασίνου.

Βεβαίως να γίνει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο, με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα, όπως σχεδιάζουν όλες οι πόλεις, γήπεδα και κτιριακές υποδομές το 2023».

Η παράταξη που εκπροσωπεί ο κ. Δούκας έχει ταχθεί υπέρ της διπλής ανάπλασης, όπως έχει φανεί και από τις ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων είναι και αυτός σύμφωνος με το μεγάλο έργο και το γήπεδο του «τριφυλλιού» στον Βοτανικό, αρκεί να πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

🎁ΕΔΩ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!💰

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*

Σχετικά νέα