Σύγκριση Αποδόσεων Στοιχηματικών

Δες ποια στοιχηματική εταιρία δίνει τις καλύτερες αποδόσεις στα σημερινά παιχνίδια από το κουπόνι ΟΠΑΠ. Κάνε τη σύγκριση σε σημεία, under-over, goal/goal – no goal.

Επιλέξτε Χώρα:
Επιλέξτε διοργάνωση:
X

Σύγκριση αποδόσεων

Οι παίκτες που έχουν «εντρυφήσει» στα μυστικά του στοιχήματος, γνωρίζουν ότι η σύγκριση αποδόσεων στο στοίχημα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές γνώσεις που πρέπει να έχουν, ούτως ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για μακροχρόνιο κέρδος. Γιατί όμως είναι τόσο χρήσιμη;

Όπως όλοι γνωρίζουν, το στοίχημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εκάστοτε απόδοση. Κάθε φορά που πας να μελετήσεις ένα παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που κοιτάς είναι σε τι αποδόσεις προσφέρονται οι αγορές του. Ανάλογα με αυτές, θα αποφασίσεις να ασχοληθείς ή όχι. Όταν λοιπόν κάποιος κάνει σύγκριση αποδόσεων στοιχηματικών, μπορεί να έχει μια πιο πλήρη εικόνα της αγοράς και να ανακαλύψει ποια είναι η στοιχηματική πλατφόρμα που προσφέρει την υψηλότερη τιμή για το σημείο που έχει «κυκλώσει».

Πόσο χρήσιμη είναι η σύγκριση αποδόσεων στις στοιχηματικές;

Αν λοιπόν θες να μεγιστοποιήσεις το μακροχρόνιο κέρδος σου από το στοίχημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάς είναι τα value bet στοιχήματα. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει να έχεις ανοίξει αρκετούς λογαριασμούς στις αντίστοιχες στοιχηματικές πλατφόρμες, προκειμένου να βλέπεις ποια προσφέρει την υψηλότερη απόδοση και να κάνεις το παιχνίδι σου σε αυτή. Μέσα λοιπόν από τη σύγκριση των αποδόσεων, μπορείς να δεις συγκεντρωτικά σε έναν πίνακα τις καλύτερες αποδόσεις του παιχνιδιού που επιθυμείς να στοιχηματίσεις, χωρίς να χάνεις χρόνο αναζητώντας τις ιστοσελίδες μία-μία. Αν λοιπόν κάνεις παιχνίδι στις καλύτερες δυνατές αποδόσεις, αυτομάτως δίνεις περισσότερη αξία στο ποντάρισμά σου και μακροπρόθεσμα, επηρεάζεις σημαντικά το κεφάλαιό σου.   

Τι σημαίνουν οι μεταβολές στις αποδόσεις;

Οι μεταβολές αποδόσεων στην ουσία περιγράφουν την ισχύουσα τάση που επικρατεί σε ολόκληρη τη στοιχηματική αγορά για ένα παιχνίδι. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα για πτώση αποδόσεων: αν ο άσος του 2.30 έχει πέσει στο 1.90, σημαίνει ότι η πλειοψηφία των παικτών έχει ποντάρει πάνω στον άσο, με αποτέλεσμα να κατρακυλά η απόδοση. Όταν, αντίστοιχα, η απόδοση τους άσου εκτοξεύεται από το 1.90 στο 2.50, αυτό σημαίνει ότι το διπλό έχει πάρει πολύ ποντάρισμα. Εννοείται βέβαια, ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν ένα παιχνίδι και να έχουμε αλλαγές αποδόσεων. Για παράδειγμα: τραυματισμοί σημαντικών παικτών της τελευταίας στιγμής, αλλαγές στις ενδεκάδες ή ακόμα και μια ξαφνική απόλυση προπονητή.

Γιατί πέφτει μία απόδοση στο στοίχημα;

Όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, τα σημεία που έχουν «πάρει» τα περισσότερα πονταρίσματα (άρα είναι και πολύ πιθανά να επιβεβαιωθούν) γνωρίζουν τη μεγαλύτερη πτώση αποδόσεων. Ο υπερβολικός τζίρος σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αναγκάζει τον μπουκ να ρίξει την απόδοση που παίρνει πολύ παιχνίδι. Έτσι, την κάνει λιγότερο ελκυστική για αγορά στο ευρύ κοινό και αυτόματα μειώνει τον προσωπικό του κίνδυνο, σε περίπτωση που το σημείο επαληθευτεί.

Υπάρχουν βέβαια και τα λάθη των μπουκ: Όταν για ένα παιχνίδι βγαίνουν οι αποδόσεις νωρίτερα από το κανονικό, λόγω βιασύνης των στοιχηματικών, υπάρχει αρκετά μεγάλο περιθώριο λάθος διαβάσματος από πλευράς τους. Όταν συνειδητοποιούν ότι η δική τους απόδοση διαφέρει αρκετά από αυτήν που προσφέρει όλη η υπόλοιπη αγορά, αυτομάτως σπεύδουν να την «διορθώσουν».

Οι πληροφορίες για «ύποπτα» παιχνίδια παίζουν κι αυτές τον ρόλο τους. Οι στοιχηματικές, τις περισσότερες φορές, προλαβαίνουν τους παίκτες στην πληροφόρηση στην περίπτωση που θεωρήσουν ότι μια πληροφορία για ένα «ύποπτο ματς» είναι αξιόπιστη. Κατά συνέπεια, ρίχνουν τις αποδόσεις στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτόματα.

Πως να μάθεις να διαβάζεις τις αλλαγές στις αποδόσεις

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες που αναλύσαμε, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες στην αξιολόγηση και στο «διάβασμα» των αποδόσεων. Συνοπτικά:

  • Σημεία που παίρνουν πολύ ποντάρισμα,
  • Ειδήσεις της τελευταίας στιγμής,
  • Τα λάθη των στοιχηματικών,
  • Τα «ύποπτα» ματς…

Αυτοί είναι οι τέσσερις άξονες γνώσης που ξεχωρίζουν τον έμπειρο παίκτη στοιχήματος από τον αρχάριο.

Μια μικρή αλλαγή στις αποδόσεις βέβαια, δεν σημαίνει αυτόματα και ευκαιρία για ποντάρισμα ή το αντίστροφο. Ο γενικός κανόνας για να βρίσκεις αξία στις μεταβολές αποδόσεων, είναι ο ακόλουθος:

Σε αποδόσεις του διπλασιασμού, αναζητάμε πτώσεις της τάξης του 0.30 για να υπάρχει στοιχηματική αξία. Για αποδόσεις από 2.00 έως και 3.00, η πτώση αποκτά αξία όταν ανέρχεται στο 0.50. Για μεγαλύτερες αποδόσεις, η πτώση πρέπει να είναι της τάξης της μιας μονάδας και παραπάνω.

Πώς και γιατί μας βοηθάει το ιστορικό αποδόσεων στοιχήματος;

Η εξήγηση εδώ είναι αρκετά απλή: όταν γνωρίζεις από την αρχή την εξέλιξη μιας τιμής για το σημείο που έχεις επιλέξει, αυτομάτως μπορείς να καταλάβεις και τη γενικότερη τάση της αγοράς, προσαρμόζοντας ανάλογα το στοίχημά σου. Υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες που προσφέρουν το ιστορικό αποδόσεων στοιχήματος ποδοσφαίρου που μπορείς να συμβουλευτείς.

Αν παρατηρήσεις ότι μια απόδοση έχει μεγάλη πτώση και παύει να είναι ελκυστική για το παιχνίδι σου, μπορείς να περιμένεις το live στοίχημα για να τοποθετήσεις το στοίχημά σου. Αν πάλι δεις ότι έχει ανέβει στις τιμές που εσύ θεωρείς μεγάλες, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις άμεσα το ποντάρισμά σου, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο ξεκίνημα του live στοιχήματος οι τιμές αυτές να… βουτήξουν.

Πως επηρεάζονται οι ευρωπαϊκές στοιχηματικές σε μια πτώση αποδόσεων στην Ασία;

Λόγω της μεγάλης ρευστότητας που έχουν οι μπουκ της Ασίας, αλλά και το πολύ μικρό ποσοστό γκανιότας, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μεγαλύτερες αποδόσεις σε κάθε επιλογή. Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν το μεγάλο κομμάτι του παγκόσμιου τζίρου στο στοίχημα. Οι όποιες αλλαγές αποδόσεων συμβαίνουν στην Ασία λοιπόν, είναι λογικό να επηρεάζουν και τις τάσεις των αγορών στοιχήματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι βασικοί λόγοι που πέφτουν οι αποδόσεις στις ασιατικές αγορές είναι οι ακόλουθοι:

  • Μεγάλα πονταρίσματα: Όπως αναφέραμε και πριν, όσα περισσότερα χρήματα πέφτουν σε μία απόδοση, τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη του μπουκ να την κατεβάσει, προκειμένου να εξισορροπηθεί η αξία της με την άλλη απόδοση του σετ.
  • Πληροφορίες του μπουκ: Αν ο Ασιάτης μπουκ έχει στη διάθεσή του πληροφορίες για έναν συγκεκριμένο γεγονός, δεν θα περιμένει να πάρει κι άλλο ποντάρισμα το σετ των σημείων που έχει ορίσει. Προκειμένου να αποτρέψει την ανατροπή των ισορροπιών στο σετ, θα αυξομειώσει τις αποδόσεις του όπως αυτός κρίνει.

Live αλλαγές αποδόσεων στο στοίχημα – Τι να προσέξεις

Εδώ τα πράγματα γίνονται πιο σύνθετα και απαιτούν από σένα την απαραίτητη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Οι διορθωτικές κινήσεις που θα κάνει ο μπουκ κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Πριν όμως φτάσεις εκεί, θα πρέπει να γνωρίζεις όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για την αναμέτρηση. Από παίκτες, φόρμα, προϊστορία, μέχρι και πληροφορίες για τον διαιτητή (αν είναι «καρτάκιας», πεναλτάκιας κ.λπ.). Όταν, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, παρατηρήσεις πτώση αποδόσεων που ξεπερνά το 15%, να ξέρεις ότι οι πιο έμπειροι παίκτες από εσένα έχουν διαβάσει την εξέλιξη του αγώνα και έχουν ήδη κάνει την κίνησή τους. Καλό θα ήταν να τους ακολουθήσεις όσο πιο σύντομα γίνεται, πριν οι αποδόσεις χάσουν τη στοιχηματική τους αξία.