Στο Όσιγεκ μεταφέρεται η στήλη μας στην προτελευταία μέρα των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Δύο αναμετρήσεις μας έκαναν το κλικ στις αθλητικές μεταδόσεις. Εκκινούμε με την πρώτη μεταξύ της Κροατίας και της Τσεχίας.
Κροατία – Τσεχία στοίχημα
Σε τρομερή κατάσταση είναι και οι δύο ομάδες. Από τη μία, οι Κροάτες τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο του Nations League με την Πορτογαλία και για ένα άστοχο πέναλτι έχασαν την πρόκριση στο Final-4, απέναντι στους Γάλλους.
Μετά το απογοητευτικό Euro, ανέβασε ρυθμούς η ομάδα του Ντάλιτς και μάλλον ρόλο έπαιξε η παραμονή του έμπειρου προπονητή στην άκρη του πάγκου. Η πρεμιέρα της στα προκριματικά, εντυπωσιακή, ακόμα και αν η εφτάρα (7-0) ήταν απέναντι στο άσημο Γιβραλτάρ.
Και οι Τσέχοι έχουν ίδια ιστορία καθώς απογοήτευσαν στο προηγούμενο μεγάλο τουρνουά και έκτοτε τα πάνε εξαιρετικά σε Nations League (πρωτιά σε δύσκολο όμιλο) και προκριματικά.
Με βάση τα προγνωστικά οι δυο τους θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου, καθώς οι υπόλοιπες ομάδες, τις χαζεύουν από μακριά. Είναι πάνω κάτω ισοδύναμες, με δεδομένες αμυντικές αδυναμίες και αρκετές επιθετικές αρετές. Παρόλα αυτά, ίσως και λόγω τάιμινγκ στη σεζόν, οι παίκτες σκέφτονται τις διακοπές, όπως έχει αποδειχθεί από τα μέχρι τώρα παιχνίδια. Πιθανό να πάμε σε χαμηλό τέμπο, βάσει και του διακυβεύματος, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν για δύο αποτελέσματα. Προτείνουμε το Under 2,5 σε απόδοση 1.86 στη Novibet.
Βέλγιο – Ουαλία προγνωστικά
Αναζητείτε σοβαρότητα και σταθερότητα στους «κόκκινους διαβόλους» του Βελγίου. Η απομάκρυνση του Ντομένικο Τεντέσκο δεν άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας, με τον Ρούντι Γκαρσία να μην έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα.
Η ισοπαλία με τη Βόρεια Μακεδονία (1-1) ήρθε εκτός προγράμματος και της δημιούργησε άγχος ενόψει της συνέχειας. Στόχος της είναι η πρωτιά στη βαθμολογία προκριματικά Mundial Ευρώπης, αλλά θα πρέπει να περάσει από πάνω από την εξαιρετική Ουαλία.
Το σύνολο του Κρεγκ Μπέλαμι παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο τους τελευταίος 9 μήνες από όταν ανέλαβε ο πρώην παίκτης των Σίτι και Λίβερπουλ και έχει 5 νίκες και 4 ήττες σε 9 παιχνίδια. Και στο Nations League έβαλε από κάτω την Τουρκία, οπότε αυτό μαρτυρά αρκετά για το τι περιμένουμε από τους «δράκους».
Περιμένουμε γκολ από τις δύο ομάδες μιας και οι Βέλγοι δεν δείχνουν ικανοί να κρατήσουν το μηδέν ενώ χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη. Πάμε στο Over 2,5 στο 1.80.