Πώς παίζω με στατιστικά στοιχήματος και γιατί να τα επιλέξω

Πώς παίζω με στατιστικά στοιχήματος και γιατί να τα επιλέξω;

Δεν είναι μυστικό ότι λίγη τύχη είναι πολύ σημαντική στον κόσμο του στοιχήματος. Αλλά αυτό που κάποιοι παίκτες στοιχημάτων δεν συνειδητοποιούν είναι ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από την τύχη, ιδιαίτερα στο στοίχημα σε σχέση με άλλα τυχερά παιχνίδια. Στην πραγματικότητα, τα στατιστικά στοιχεία παίζουν μεγάλο ρόλο στην έκβαση των περισσότερων στοιχημάτων.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι στοιχηματίζετε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά όταν τοποθετείτε το στοίχημά σας, βασίζεστε σε μια σειρά από στατιστικά στοιχεία, όπως τα ρεκόρ νικών-ηττών των ομάδων, τα ατομικά στατιστικά στοιχεία των παικτών και πολλά άλλα. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Έτσι, αν θέλετε να βελτιώσετε το στοιχηματικό σας παιχνίδι, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με το ρόλο που παίζουν τα στατιστικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λαμβάνετε πιο σωστές αποφάσεις και να έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε.

Τα στατιστικά στην εποχή μας

Σήμερα, είναι ευκολότερο από ποτέ να βρείτε στατιστικά στοιχεία για σχεδόν κάθε θέμα που μπορείτε να φανταστείτε στη θεωρία στοιχήματος. Χάρη στην ψηφιακή εποχή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα έχετε αμέσως πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών.

Netbet
Το παιχνίδι σου καλύτερο ΕΔΩ! 21+ | MGA ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Οι αποδόσεις που έψαχνες, βρίσκονται στην Sportingbet!
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ωστόσο, η απλή πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα δεν είναι αρκετή. Για να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο, πρέπει να καταλάβετε πώς να τα εφαρμόσετε σωστά στη δική σας περίπτωση. Σε αυτό το σημείο πολλοί παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα. Είτε δεν γνωρίζουν πώς να ερμηνεύσουν τα δεδομένα είτε δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν με τρόπο που να τους ωφελήσει στα πονταρίσματά τους. Αν όμως αφιερώσετε χρόνο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τα στατιστικά στοιχεία, θα είστε σε θέση να λαμβάνετε πολύ καλύτερες αποφάσεις και να επιτυγχάνετε καλύτερα αποτελέσματα. Και πιστέψτε μας… αξίζει τον κόπο!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα στατιστικά στο στοίχημα;

Τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν σημαντικό μέρος του στοιχήματος, είτε είστε περιστασιακός παίκτης είτε επαγγελματίας παίκτης. Οι πίνακες πρωταθλήματος, οι οδηγοί φόρμας και τα ρεκόρ head-to-head μπορούν να σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το πού να τοποθετήσετε τα στοιχήματά σας. Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα στο στοίχημα από την απλή εξέταση αριθμών – πρέπει επίσης να καταλάβετε πώς αυτοί οι αριθμοί σχετίζονται με τις ομάδες και τους παίκτες που εμπλέκονται – αλλά σε κάθε περίπτωση τα στατιστικά στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στο οπλοστάσιό σας. Έτσι, αν θέλετε να προχωρήσετε στον κόσμο του στοιχήματος, φροντίστε να ενημερωθείτε για τα στατιστικά σας!

Για τους πιο «σοβαρούς» παίκτες, το να ποντάρετε απλώς στην ομάδα που πιστεύετε ότι θα κερδίσει δεν είναι αρκετό. Θα θέλουν να ρίξουν μια βαθύτερη ματιά στα στατιστικά στοιχεία για να προσπαθήσουν να βρουν ένα πλεονέκτημα που οι άλλοι μπορεί να έχουν χάσει. Αυτό μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο το ότι μια ομάδα έχει κατά μέσο όρο περισσότερα κόρνερ ανά παιχνίδι ή μια άλλη ομάδα είναι ιδιαίτερα καλή στις εκτελέσεις πέναλτι. Αυτού του είδους οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανεκτίμητες για να κερδίσετε χρήματα από το στοίχημα, είτε άμεσα είτε αργότερα. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει πάντα να κάνετε την έρευνά σας και να κοιτάτε πέρα από την επιφάνεια.

Στατιστικά στοιχήματος και γιατί να τα επιλέξω

Οι παίκτες που ασχολούνται σοβαρά με το παιχνίδι τους και εμπιστεύονται πλήρως τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία επενδύουν όχι μόνο τα χρήματά τους, αλλά και το χρόνο τους στη δημιουργία στοιχηματικών μοντέλων με βάση αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Αν και μπορεί να φαίνεται περιττό να το κάνετε αυτό αρχικά, η οργάνωση των σχετικών δεδομένων και το ξεσκαρτάρισμα όσων δεν χρειάζονται θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ενημερωμένα στοιχήματα. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι.

Χρήσιμα στατιστικά πριν ποντάρετε

Φυσικά, ξεκινάμε πάντα από το ζευγάρι της αναμέτρησης. Προφανώς, θέλετε να ξέρετε πόσο καλά έχουν αποδώσει οι ομάδες πρόσφατα, αλλά θα πρέπει επίσης να εξετάσετε ποιοι παίκτες είναι πιθανό να ξεκινήσουν. Αν ο επιθετικός-σταρ μιας ομάδας είναι τραυματίας, αυτό θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πιθανότητες νίκης της. Αξίζει επίσης να εξετάσετε ποιοι παίκτες είναι σε φόρμα και ποιοι αγωνίζονται. Αν μια ομάδα έχει έναν παίκτη που είναι σε ένα φοβερό σερί σκοραρίσματος, είναι πιο πιθανό να κερδίσει από μια ομάδα που ο σταρ της είναι εκτός φόρμας.

Επίσης αξίζει πάντα να ελέγχετε την πρόγνωση του καιρού πριν στοιχηματίσετε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εάν οι συνθήκες πρόκειται να είναι κακές, αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στο παιχνίδι και μπορεί να δυσκολέψει ορισμένες ομάδες να παίξουν με τον συνηθισμένο τους τρόπο.

Τώρα αρχίζει το ματς! |21+
Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Novibet
Tώρα αρχίζει το ματς! |21+ ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ

Αυτά λοιπόν είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας όταν στοιχηματίζετε σε ποδόσφαιρο. Σας παραθέτουμε λοιπόν ακόμη περισσότερα και τα πλέον σημαντικά από αυτά που υπάρχουν:

Θέση στο πρωτάθλημα

Όταν προσπαθείτε να προβλέψετε προς τα πού θα πάει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, είναι εύκολο να αναλωθείτε στην εξέταση της φόρμας των δύο ομάδων. Υπάρχει όμως ένας άλλος παράγοντας που συχνά παραβλέπεται, αλλά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικός – η θέση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Εξάλλου, αν η μία ομάδα βρίσκεται κοντά στην κορυφή του πίνακα και η άλλη στις τελευταίες θέσεις, αυτό σίγουρα έχει αντίκτυπο στον τρόπο που θα προσεγγιστεί το παιχνίδι από τον παίκτη που θα ποντάρει. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε μεμονωμένα, αλλά σε συνάρτηση με άλλα πράγματα που ακολουθούν.

Φόρμα

Οι ιστοσελίδες που κωδικοποιούν με χρώμα το ρεκόρ Νίκη/Ισοπαλία/Ήττα μιας ομάδας για τα τελευταία έξι παιχνίδια της σας δίνουν έναν γρήγορο τρόπο για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αποδίδει αυτή η ομάδα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι μια ομάδα θα συνεχίσει να κερδίζει μόνο και μόνο επειδή έχει ένα καλό σερί. Τα καλά και τα κακά σερί συμβαίνουν και θα πρέπει να λαμβάνονται με επιφύλαξη. Τούτου λεχθέντος, η πρόσφατη φόρμα εξακολουθεί να είναι ένα στατιστικό στοιχείο που αξίζει να ληφθεί υπόψη όταν προσπαθείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς τα πάει μια ομάδα. π.χ. τα τελευταία έξι παιχνίδια της για παράδειγμα μπορούν να παρέχουν μια πιο λεπτομερή εικόνα για το πώς αποδίδει μια ομάδα σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Παράδοση (Head-to-Head)

Οι παίκτες και οι προπονητές έρχονται και φεύγουν, ειδικά στην εποχή μας. Αλλά ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στον πάγκο ή στο χορτάρι, μια συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να έχει μια ομάδα απέναντι στην οποία δεν τα καταφέρνει. Πάρτε για παράδειγμα την Τότεναμ, η οποία πριν νικήσει την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ το 2018, είχε περάσει μια περίοδο 28 ετών χωρίς να καταγράψει νίκη στην έδρα των «μπλε».

στατιστικά στοιχήματος

Mέσος όρος γκολ

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να συζητούν για τις επιδόσεις της ομάδας τους και ένα από τα πιο συνηθισμένα θέματα συζήτησης είναι τα στατιστικά των γκολ. Πόσα γκολ έχουν πετύχει; Πόσα έχουν δεχτεί; Ποιοι είναι οι πρώτοι σκόρερ τους; Η γνώση αυτών των στατιστικών στοιχείων εκ των έσω μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα πώς αποδίδει η ομάδα σας και πού βρίσκονται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να εξετάσετε τη συνολική εικόνα. Σκοράρει πολλά γκολ αλλά έχει και κενά στην άμυνα. Εμβαθύνοντας στα στατιστικά στοιχεία των γκολ, μπορείτε να έχετε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς αποδίδει μια ομάδα και ποιοι τομείς χρειάζονται βελτίωση. Και με τόσες πολλές διαφορετικές αγορές τερμάτων για να στοιχηματίσετε, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη εποχή στο online betting από αυτήν που ζούμε τώρα.

Αναμενόμενα γκολ (Expected Goals)

Είναι νέα μόδα ή μήπως επανάσταση. Τα αναμενόμενα γκολ αρχίζουν και παίρνουν κυρίαρχη θέση στο στοίχημα. Τα expected goals λοιπόν όπως ορίζονται από την Opta μετρούν την ποιότητα ενός σουτ με βάση πολλές μεταβλητές όπως ο τύπος της ασίστ, η γωνία του σουτ και η απόσταση από το γκολ, αν ήταν σουτ με κεφαλιά και αν ορίστηκε ως μεγάλη ευκαιρία ή όχι, π.χ. 0,5 αναμενόμενα γκολ x επί τα γκολ που σημειώθηκαν, τότε έχουμε 50% ποσοστό αναμενόμενων γκολ για μία ομάδα σε βάθος χρόνου. Ουσιαστικά βγαίνει με κάποιον τρόπο η ευκολία με βάση σκοράρει μία ομάδα και πώς αυτό μπορεί να μας δώσει ένα προσδοκώμενο αποτέλεσμα στα ματς που έπονται.

Σχετικά νέα