Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε Live Streaming Ζωντανά (24/05)

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε Live Streaming Ζωντανά (24/05)

Η πιο μεγάλη ώρα της φετινής Euroleague έφτασε! Ο παναθηναϊκός μετά την επικράτησή του επί της Μακάμπι με 3-2 στη μεταξύ τους σειρά για τη φάση των playoff, είναι έτοιμος να κοντραριστεί με τη Φενέρμπαχτσε του Σάρας Γιασικεβίτσιους στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Final-4 στο Βερολίνο. Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε livestreaming ΕΔΩ.

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε Live Streaming

Ο Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να δει τους Κώστα Σλούκα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να προπονούνται κανονικά και να θέτουν εαυτόν διαθέσιμο ενόψει του σημερινού πολύ κρίσιμου ματς. 

Ο Τούρκος τεχνικός σε δηλώσεις του στη media day, ανέφερε αυτά που κατά τη γνώμη του κάνουν τη διαφορά στις αναμετρήσεις ενός F4, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο περιστατικό που συνέβη κατά την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο τους, ενώ έδωσε υπόσχεση στους φιλάθλους των «πρασίνων» για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: 

«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το Final Four. Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Final Four.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.

Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο (για την απουσία της ομάδας από το Final Four). Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες».

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Κώστας Σλούκας, αποκάλυψε ότι όλοι οι συμπαίκτες του είναι άκρως πεινασμένοι για το τρόπαιο, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι η ομάδα που είχε ο Παναθηναϊκός το 2009 είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται σε ακόμα ένα Final Four: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες, τον προπονητή και την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να είναι εδώ. Του πήρε 12 χρόνια. Δεν υπάρχει γνώση από μέρους μου. Αισθάνομαι σαν να είναι το πρώτο μου Final Four. Πρέπει να έχουμε κίνητρο και να είμαστε πεινασμένοι για το τρόπαιο»

Γκούντουριτς

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ Live Streaming

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα Final Four, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται δύο πρώην ομάδες του: «Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40′ αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς»

Για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτε: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε, είναι μια σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή. Σε κάθε αγώνα, έρχονται πολύ καλά προετοιμασμένοι. Βάσει εμπειρίας μπορώ να σου πω ότι η τακτική είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι πόσο θέλεις να κερδίσεις. Τα ριμπάουντ, οι άμυνες, τα εύκολα καλάθια. Οι προσωπικότητες των παικτών είναι σημαντικές. Ελπίζω πως θα έχουμε την τύχη μαζί μας αύριο, στον ημιτελικό»

Για τον κόουτς Αταμάν και την αυτοπεποίθησή του: «Ο Εργκίν Αταμάν είναι γενικότερα αισιόδοξος και έχει

αυτοπεποίθηση. Ξέρει τι μπορεί να κάνει. Έχει κάνει το ίδιο με την Αναντολού Εφές. Τις πρώτες ημέρες που μιλούσαμε, είχαμε πει ότι το πιστεύουμε να φτάσουμε ως εδώ. Όλοι οι παίκτες όταν βλέπουν πως ο ηγέτης της ομάδας έχει αυτοπεποίθηση, έχουν κι αυτοί, τους τραβάει όλο αυτό»

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε Live Streaming Ζωντανά (24/05)

Για τα Final Four του 2009 και του 2016, που επίσης έγιναν στο Βερολίνο και έδωσε το παρών: «Πριν λίγα λεπτά του είπα ότι το 2009 ήμουν εδώ, εκτός 12αδας και μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα είδωλά μου. Ήταν κάτι απίστευτο. Αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague.

Δείτε τον αγώνα εδώ

Το 2016, με την Φενέρ χάσαμε μετά από ένα απίστευτο τελικό, όπου επιστρέψαμε από το -20 και χάσαμε στην παράταση και θα το θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να πάω στον τελικό»

Για το γεγονός ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four: «Οι ομάδες παλεύουν στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι πήρα μία δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που την πήρα. Μία λέξη που με χαρακτηρίζει είναι το κίνητρο. Αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου και με ακολουθεί σε όλη την καριέρα μου. Θα σταματήσω όταν δεν έχω κίνητρο.

Με σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, είμαστε εδώ επειδή το αξίζουμε. Τα 12 χρόνια χωρίς Final Four είναι πολλά. Πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή και να τα βάλουμε με μία καλή ομάδα στον ημιτελικό». 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Φενέρμπαχτσε, αφού κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα που παίρνει εκτός έδρας νίκη σε Game 5 κόντρα στη Μονακό, ταξίδεψε στο Βερολίνο με στόχο την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης μετά από επτά χρόνια και το 2017, όταν αντιμετώπισε στον τελικό της διοργάνωσης τον Ολυμπιακό και επικράτησε με 80-64. 

Panathinaikos – Fenerbahce Live Streaming

Ο προπονητής των Τούρκων, Σάρας Γιασικεβίτσιους, στη media day εμφανίστηκε φανερά ορεξάτος, κάνοντας πλάκες σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ στο κομμάτι των δηλώσεων αναφέρθηκε στα όσα άλλαξε με την έλευση του στη Φενέρ, αλλά και στη σημασία των προπονητών στο άθλημα. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για το αν είναι πιο δύσκολο για τους προπονητές ή τους παίκτες ένα Final Four: “Οι προπονητές έχουν την πιο δύσκολη δουλειά. Έχουν πολλές ευθύνες και πράγματα να φροντίσουν. Το μπάσκετ είναι το 7ο, 8ο πράγμα με όσα έχεις να προγραμματίσεις. Οι παίκτες πρέπει απλώς να παίξουν καλά. Ελπίζουμε να γίνει αυτό και όλος ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει την διοργάνωση να δει καλές εμφανίσεις”.

Για την πορεία προς το Final Four, τα ρεκόρ της Φενέρ και τον στόχο: “Νομίζω πως θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσουμε. Είχαμε κάποια ρεκόρ, εκπλήξαμε τους εαυτούς μας. Μετά από καιρό καταλάβαμε όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Θα είμαι ικανοποιημένος αν νικήσουμε έστω με έναν πόντο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν το πετύχουμε αυτό”.

Δείτε τον αγώνα ζωντανά εδώ

Για το ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση αναλαμβάνοντας ομάδα: “Δεν μπορείς να σκεφτείς πιο μακριά από την επόμενη προπόνηση, το επόμενο παιχνίδι. Θέτεις 1-2 στόχους όταν αναλαμβάνεις μία ομάδα. Ξεκινάμε σιγά-σιγά.

Πάντα λέω ότι έχω μία έμπειρη ομάδα, με παίκτες που έχουν δει όλα τα συστήματα. Δεν φέραμε τίποτα καινούριο, δεν δημιουργήσαμε κάτι. Ήμουν τυχερός που είχα τρεις παίκτες που είχα συνεργαστεί στο παρελθόν (σ.σ Καλάθης, Σανλί και Χέις-Ντέιβις), που ήξεραν τι θα ζητούσα. Το έπαιρνα μέρα με την μέρα. Εμείς ως προπονητές προσπαθούμε όλη την εβδομάδα και ρίχνουμε το προϊόν στο παρκέ, ελπίζοντας να δουλέψει το πράγμα”.

Για το αν είναι πιο χαλαρός από όταν βρισκόταν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα σε προηγούμενο Final Four και θεωρείτο φαβορί: “Θέλω όλη την πίεση και ευθύνη για εμάς. Συμφωνώ με όλους ότι πρέπει να βγεις και να παλέψεις όλο το ματς. Δεν έχει σημασία αν είμαστε φαβορί ή όχι ή ποιος είναι φέτος το φαβορί. Όλα θα φανούν στο γήπεδο”. Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ΕΔΩ.

Σχετικά νέα