Παναθηναϊκός – Μπασκόνια Live Streaming: Δείτε Εδώ (11/11)

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός προγνωστικά

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (11/11, 21:30) με σκοπό να πάρει την πρώτη εντός έδρας νίκη του για φέτος στη διοργάνωση. Το «τριφύλλι βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 1-5 (ισοβαθμεί με τον Έρυθρο Αστέρα). Ο Παναθηναϊκός φέτος ενισχύθηκε προκειμένου να παρουσιάσει ένα πιο ανταγνωστικό σύνολο, σε σχέση με την περσινή χρονιά που τερμάτισε τρίτος και 13ος από το τέλος με μόλις 9 νίκες και 19 ήττες καταγράφωντας τη χειρότερη πορεία του στη διοργάνωση. Δείτε τον αγώνα εδώ

Παίκτες όπως ο Νέιτ Γουόλτερς, ο Μάριους Γκριγκόνις, ο Ντέρικ Γουίλιαμς, ο Αρτούρας Γκουντάιτις, ο Ματέους Πονίτκα και ο Πάρις Λι ήρθαν με σκοπό να ανεβάσουν επίπεδο τους «πράσινους». Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και η σπουδαία προσθήκη του Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος πέρυσι έβγαλε μάτια με τη φανέλα της Μονακό και είχε μπει στη λίστα πολλών ομάδων που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Ο παίκτης ενώ το περασμένο καλοκαίρι έδειχνε μία προτίμηση προς το NBA, εντούτοις πρόταση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήρθε. O παναθηναικος κινήθηκε με μεθοδικότητα και έκλεισε τον χαρισματικό φόργουρντ, ο οποίος θα δώσει πολλές λύσεις, αφού λογίζεται ως χαρισματικός σκόρερ. Το ντεμπούτο απέναντι στην Παρτίζαν ήρθε για να δικαιώσει τις φιλοδοξίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, αφού υπήρξε ο κορυφαίος πάικτης της ομάδας του (μαζί με τον Γουόλτερς), πετυχαίνοντας 17 πόντους στα 29 λεπτά που αγωνίστηκε.

Παναθηναϊκός – Μπασκόνια Live Streaming

Αυτό όμως δεν απέτρεψε το γεγονός πως οι πράσινοι γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα για φέτος και συνολικά τρίτη για φέτος εντός έδρας σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο ματς αυτό με τους Σέρβους ο Παναθηναικός δεν μπήκε καλά και αυτό του στοίχισε. Στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 18 πόντους. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Κέβιν Πάντερ (πρώην του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ), ο οποίος πέτυχε συνολικά 29 πόντους. Ακόμα και όταν μείωσε στον πόντο στην τελευταία περίοδο, τα πολλά και αβίαστα λάθη δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη. Το τελικό 89-91 σηματοδότησε άλλη μία ήττα για τους πράσινους, οι οποίοι είχαν αρκετά παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Ήμασταν σοφτ στο ξεκίνημα στην άμυνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε διαφορετική εικόνα. Είχαμε ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι, πάλι όμως χάσαμε… Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι που το χάσαμε σε μια κατοχή, σε 2 πόντους. Θα είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι».

Δείτε ζωντανά τον αγώνα εδώ

Πριν από το παιχνίδι αυτό είχαν προηγηθεί η ήττα στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ Μαδρίτης (71-68), η νίκη εκτός στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα (77-75), συντριβή στη Γερμανία από την Άλμπα Βερολίνου (94-65). Ακολούθησαν οι ήττες από Μονακό εντός (83-80), από Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός (85-74) και από τους Σέρβους.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Live Streaming 11/11

Για το προσεχές παιχνίδι με τη Μπασκόνια ο Ντέγιαν Ράντονιτς δήλωσε: Πρέπει από το ξεκίνημα να παίξουμε με ενέργεια στην άμυνα μας. Η τρανζίσιον άμυνα θα είναι πολύ σημαντική. Αυτή τη στιγμή η Μπασκόνια είναι η καλύτερη επιθετική ομάδα της Euroleague, σημειώνει σχεδόν 91 πόντους ανά ματς. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε καλή άμυνα και να χαμηλώσουμε τους μέσους όρους της. Παράλληλα, στα προηγούμενα ματς ήμασταν καλύτεροι επιθετικά, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε καλοί στην επίθεση. Θα είναι σημαντικό να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα… Μπορώ να πω ότι κάναμε σχεδόν όλες τις προπονήσεις μας δίχως απουσίες. Είναι η περίοδος που δουλεύουμε και βελτιώνουμε όσα πρέπει. Ελπίζω πως θα είμαστε καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς.

Παναθηναϊκός - Μπασκόνια Live Streaming

Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια προέρχεται από σπουδαία νίκη την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβιβ με 116-87 στο γήπεδο της. Οι Βάσκοι πραγματοποίησαν τρομερή εκκίνηση θέλοντας από την αρχή να δείξουν τις προθέσεις τους στο Φερνάντο Μπουέσα Αρένα. Μόλις στην πρώτη περίοδο κατόρθωσαν να πετύχουν 35 πόντους, ενώ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στους 63 (63-42 το αποτέλεσμα του ημιχρόνου), αποδεικνύοντας πως διαθέτουν παίκτες με έφεση στο σκοράρισμα και όποιος δεν την προσέξει θα την πατήσει άσχημα, όπως οι Ισραηλινοί.

Δείτε τον αγώνα εδώ

Στι συγκεκριμένη αναμέτρηση ξεχώρισαν για την Μπασκόνια ο Χάουαρντ, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας, με 23 πόντους, ο Κότσαρ πρόσθεσε άλλους 18, ενώ οι Μάρινκοβιτς και Τόμπσον έβαλαν από 14 και 15 πόντους αντίστοιχα. Με αυτή τους τη νίκη η ομάδα του Χοάν Πεναρόγια σκαρφάλωσε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague με ρεκόρ 4-2 και βρίσκεται σε τέτοια θέση που στη Βασκονία κάνουν όνειρα για τα playoffs της διοργάνωσης και γιατί όχι αν συνεχίσει έτσι να χτυπήσει και μία από τις πρώτες θέσεις που εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Panathinaikos Baskonia Live Streaming

Η Μπασκόνια ξεκίνησε την διοργάνωση με νίκη επί της Βαλένθια εκτός με 81-71 για να ακολουθήσει η εντός έδρας νίκη απέναντι στην Παρτίζαν με 103-96. Ακολούθησε η άνετη επικράτηση εντός έδρας επί του Ερυθρού Αστέρα με 92-75. Στη συνέχει υπέστη την πρώτη της ήττα εντός από τον Ολυμπιακό με 97-92. Μετά τους Πειραιώτες σειρά πήραν οι Γάλλοι της Βιλερμπάν, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους επικράτησαν των Βάσκων στη Λιόν με 87-61. Κάπως έτσι έχιε κυλήσει έως τώρα η περίοδος για την Μπασκόνια, που αναμφίβολα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκας.

Για το παιχνίδι με τον παναθηναϊκό ο Πεναρόγια δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ντάλτον Χομς. Ο Αμερικανός φόργουορντ αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό στο γόνατο (δεν αγωνίστηκε ούτε στο προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα Ισπανίας απέναντι στη Μπέτις) που δεν του επιτρέπει να πάρει μέρος στο ματς απέναντι στους πράσινους.

Ο Καταλανός προπονητής δήλωσε για το ματς της Αθήνας: «Πρόκειται για μία ιστορική ομάδα, μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε να το επιβάλλουμε, ξέροντας ότι απέναντι μας θα έχουμε μία ομάδα, που θα προσπαθήσει να βάλει τον δικό της ρυθμό στο ματς, περισσότερο στο πέντε εναντίον πέντε. Αυτό θα είναι το κλειδί, όποιος καταφέρει να επιβάλλει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού». Επίσης ο Ματ Κοστέλο (ο 29χρονος σέντερ της Μπασκόνια) ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και να ακούμε τον προπονητή, τις οδηγίες που μας δίνει για το πώς πρέπει να αμυνόμαστε και να κινούμε την μπάλα στην επίθεση. Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Θα νικήσουμε αν πιστέψουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να κερδίσουμε εκεί».

Η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Μπασκόνια θα μεταδοθεί τηλεοπτικά αλλά και σε live streaming. Δείτε το παναθηναικός live streaming ΕΔΩ.

Καλή απόλαυση!

 

Σχετικά νέα